Comitè assesor internacional forestal
23 abril 2020

El Patronat de Promoció Econòmica acull la constitució del Comitè Assessor Internacional Forestal (CAIFOR)

Enviat per admin el dj., 23/04/2020 - 09:12

Es crea amb l’objectiu d’oferir l’assessorament, suport i monitoratge del Projecte d’Especialització i Competitivitat territorial (PECT) ‘El bosc, primer recurs de l’economia verda’ que compta amb cofinançament FEDER

 

El Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida (Promeco) ha acollit aquest dimecres l’acte de constitució del Comitè Assessor Internacional Forestal (CAIFOR) per poder oferir l’assessorament, suport i monitoratge del PECT “El bosc, primer recurs de l’economia verda” a les entitats beneficiàries que executen les operacions que formen part d’aquest PECT, que son el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya  i la Universitat de Lleida.

 

El PECT “El bosc, primer recurs de l’economia verda”, centrat en la bioeconomia, desenvolupa múltiples línies per la generació de creixement econòmic en base a la recerca i la innovació.

 

L’acte formal de constitució -que ha comptat amb la participació del vicepresident de Promeco, Carles Gibert- ha estat precedit per una sèrie de presentacions com la titulada ‘Imbiofust. Impuls i realització d’una planta pilot de biorefineria a partir de fusta de baix preu i els seus subproductes’, a càrrec de Ramon Canela i Garayoa, professor de la Universitat de Lleida, i un feedback de Céline Mathieu, researcher of  CRT CATAR-CRITT Agroressources Agro-Industrial Chemistry Laboratory; o la que porta per títol ‘Innovatruf. Impuls de la producció de tòfones a partir de la innovació en la gestió silvícola dels boscos i en la implementació i gestió d’arbres inoculats’, a càrrec de José Antonio Bonet, professor de la Universitat de Lleida, amb feedback  d’Anton Brenko, Associate expert del Croatian Forest Research Institute.

 

La jornada ha continuat amb la xerrada: ‘Millores en la planificació i mobilització dels recursos forestals. Eines avançades de planificació i suport a la gestió forestal i innovacions en mecanització de zones de pendent’, a càrrec d’Adriano Raddi, responsable del programa de Bioeconomia i Governança del CTFC, amb feedback d’Andrea Laschi, expert en mecanització i aprofitaments forestals, col·laborador de la Universitat de Florència; i ‘Valorització de la fusta. Innovacions tecnològiques en el desenvolupament de la fusta contralaminada (CTL) amb espècies locals i foments de l’ús de la fusta com a solució constructiva energèticament eficient’, a càrrec de  Pilar Giraldo, investigadora INCAFUST-CTFC, i feedback Jean-Luc Sandoz, CEO CBS Lifteam.

 

Finalment, durant la sessió de la tarda es fa una sessió de treball intern entre els assessors internacionals i els participants de les entitats sòcies.

 

El CAIFOR està constituït per experts internacionals en l’àmbit de la recerca, la innovació i la transferència vinculats als objectius del PECT. Els seus objectius són: aportar solucions tècniques durant el desenvolupament del projecte; monitoritzar les diferents operacions del projecte, i suggerir innovacions i millores al conjunt del PECT.

 

La Diputació de Lleida és la coordinadora d’aquest projecte que té un pressupost aprovat (despesa elegible aprovada) de 255.500,00€ i Cofinançament FEDER aprovat (50% de la despesa elegible aprovada)  de 127.750,00€, i que es desglossa en 9 actuacions, una de les quals és la constitució del Comitè Assessor Internacional Forestal (CAIFOR) amb una partida assignada de 12.000€.

 

Lleida, 12 de febrer de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat

Comparteix