Foto cedida per la Paeria de Balaguer
26 febrer 2021

Es presenta la planta pilot per a bio refineria.

Enviat per manager el dv., 26/02/2021 - 14:15

Balaguer acollirà una planta pilot de reaprofitament de fusta impulsada per la UdL. 

El Polígon Campllong de Balaguer acollirà una bio refineria a escala de planta pilot a partir de fusta i els seus subproductes (serradures, escorces, etc.) per a l'obtenció de bio plàstics. La infraestructura, que forma part del conjunt d'actuacions de l'operació IMBIOFUST, inclou panells de fusta contralaminada (CLT) en el seu disseny. Aquest material està estudiat de forma sistemàtica pel CTFC i demostra unes bones prestacions estructurals, tèrmiques, acústiques i de resistència al foc, demostrant el potencial d'aquest tipus de productes tant en l'àmbit constructiu com ecològic.

La bio refineria és una estructura que integra processos de conversió de biomassa i equipament per a produir combustibles, energia i productes a partir de la biomassa i forma part de les actuacions per assolir dels objectius estratègics del projecte per impulsar el procés de transició cap al model de bio economia en el territori a partir del bosc com a recurs essencial d'acord amb la política forestal de Catalunya i de l’estratègia de la UE pel que fa a l'economia circular.

Per a la seva ubicació s'han tingut en compte, entre altres, la proximitat de masses forestal poc explotades, les infraestructures i xarxes de transport, l'activitat econòmica d'innovació i recerca, així com la petjada de carboni associada amb el transport.

La instal·lació es preveu que estigui en funcionament a finals d'any i està participada per la Universitat de Lleida, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i l'Ajuntament de Balaguer i disposa de cofinançament del PECT El Bosc, primer recurs de l'economia verda.

Comparteix