la fusta com a material clau
03 març 2023

La fusta com a element constructiu

Enviat per manager el dv., 03/03/2023 - 12:21

El foment de la fusta en construcció forma part de les accions previstes en una de les actuació de l’Operació de Valorització de la fusta, contribuint al foment de la fusta en construcció, destacant les seves virtuts des del punt de vista ambiental

El bosc, i els productes forestals, són un element capdalt per minimitzar els efectes del canvi climàtic i aconseguir un futur baix en carboni. Els boscos joves i gestionats responsablemet capturen més CO2 que els madurs. Convé aprofitar els boscos i regenerar-los permeten l'obtenció de fusta sostenible, renovable i reciclant-ne el màxim, substituint materials convencionals, no circulars. 

La fusta de construcció, immobilitza durant dècades el CO2 capturat per l'arbre i pot complir amb tots els requeriments exigibles per la construcció. A diferència dels materials convencionals, té un impacte ambiental molt més baix, són lleugers, fàcils de transportar, manipular i muntar. 

La petjada del carboni es minimtiza quan els productes fusters són de proximitat. La fusta constituiex un material clau per la descarbonització del sector de la construcció. 

 

Comparteix